Bankalar Kredi Dosya masraflarını geri veriyor

dosya parası iadesi,bankadan dosya parası nasıl geri alınır,dosya parası kesintisini geri alma,kredi masrafı geri alma,

Bankalardan çekilen kredilerin dosya masrafı adı altında yapılan kesintileri almak artık mümkün.Ve üstelik son 10 seneye ait.

DOSYA MASRAFI İADESİ İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER

Öncelikle mevzu bahis kredi hangi şubeden çekilmişse o bankanın şubesine gidilmesi ve dosya masrafı kesintisinin bulunduğu dekontun alınması gerekir.Bazı bankalar bu dekontlardan da ücret istemektedir.Fakat o dekonta verilen parada makbuzuyla beraber ibraz edildiği zaman geri alınabilir.

Bu dekontlar alındıktan sonra öncelikle bankaya aşağıda belirttiğimiz gibi bir yazı yazılır ve iadeli taahhütlü posta ile gönderilir.Neden iadeli taahhütlü?

Bankaya iadeli taahhütlü posta gönderdiğiniz zaman bu yazıya 15 gün içinde cevap vermek zorundadır direk elden götürürseniz bankada muattap bulamaya bilirsiniz.


BANKAYA GÖNDERİLECEK DİLEKÇE ÖRNEĞİ

..................................ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

Bankanızın ..........no'lu müşterisiyim bankanızdan çekmiş olduğum........tarihlerinde......adet çekmiş olduğum tüketici kredilerimde .........toplam .........tl dosya parası masrafı adı altında kesinti yapılmıştır.Ek'te belirttiğim dekontlara istinaden (Bankadan alınan dekontlar)Kesilen bu tutarın.4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu'na göre haksız şart sayıldığından tarafıma iadesini, yapılacak işlemlerin bilgisinin tarafıma yazılı olarak bildirilmesini  arz ederim.Aksi taktirde hakkımı yasal yollarla arayacağımı beyan ederim

İMZA

Yukarıda belirttiğimiz yazıyı bankaya gönderiyorsunuz 15 gün içinde bazı bankalar hiç avukatlık olmamak için direk geri ödeme yapıyor.Eğer ödeme yapmazlarsa 2.aşama başlıyor

Kesilen bedel miktarı 2013 yılı için 1.191,52.-TL’ye kadar miktar ise ikamet ettiğiniz yerde bulunan hakem heyetine dilekçe ile başvurmanız gerekir. Hakem heyetleri ilçelerde kaymakamlıklarda, İllerde valilik Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinde bulunmaktadır. Hakem heyetlerinin 2013 yılı için 3.110,58.- TL'ye kadar olan kararları bağlayıcı olmayıp bir üst merci Tüketici Mahkemesine delil niteliği taşımaktadır.

Kesilen bedel miktarı 2013 yılı için 1.191,52.-TL’nin üzerinde ise doğrudan Tüketici Mahkemesine dilekçe ile başvurunuz. Davanızı kendiniz bizzat açabileceğiniz gibi avukatınız aracılığıylada açabilirsiniz. Avukat mecburiyeti yoktur.

Bu aşamayıda yaptıktan sonra Tüketici Hakem Heyeti yada Mahkeme 3 ay kadar sürüyor ve bankalar ödemenizi yapıyor.

Hakkınızı aramazsanız hakkınızı yiyen çok olur..


0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. SGK Bilgileri - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->